aleppo1

”Situationen mycket svår för familjer som är kvar i Aleppo”

SOS Barnbyar är på plats i Syrien och arbetar bland annat för att stödja människor i Aleppo. "Många människor har precis fått veta att deras hem i Aleppo har förstörts. Nu har de inget annat val än att stanna i skyddsrummen där de befinner sig."

Ge en gåva till vår Katastroffond och hjälp oss ge livsviktig nödhjälp>>

Vår kollega från SOS Syrien berättar:

– Vi är också mycket oroade över hälsotillståndet. En snöstorm drabbade Aleppo i veckan, och vi kan notera en ökning av antalet sjuka, särskilt barn. Vi gör vårt bästa för att ge familjer varm mat och grundläggande medicinsk vård, men det finns också ett stort behov av uppvärmning och vinterkläder.

Det här gör SOS Barnbyar i Aleppo:

Varma måltider: 15 000 tillagade måltider tillhandahålls varje dag till människor på flykt från Aleppo.

Mjölkpulver: Mer än 7000 burkar med mjölkpulver har delats ut i och runt Aleppo för att ge näring till barn.

Matpaket: Omkring 500 matpaket har delats ut i Aleppo stad under de senaste dagarna, bestående av konserverade och förpackade varor.

Hygienpaket: Cirka 500 hygienpaket distribuerades i Aleppo stad de senaste dagarna, innehållande tvål, tandkräm, tandborstar, vatten och andra förnödenheter.

Vinterkläder och sängkläder: Utdelning av varma kläder, filtar, kuddar och sovsäckar är planerat att starta i helgen. Totalt planeras att 2 500 kit med vinterutrustning ska delas ut.

Barnvänliga platser: Mer än 220 barn använder de barnvänliga platserna.

Hälsoutbildning: 1-15 december deltog mer än 130 mödrar i undervisning om hälsa, amning, diarré, familjeplaneringsmetoder samt information om bröst- och livmoderhalscancer.

Hälso- och sjukvård: Från 1 till 15 december, har nästan 200 barn och mödrar fått grundläggande sjukvård.

Utbildning: Mer än 600 barn går i en skola som renoverades med hjälp av SOS Barnbyar.

Förutom nödhjälp i Aleppo, fortsätter SOS Barnbyar Syrien att ge ett tryggt hem och ta hand om barn, och ge stöd till utsatta familjer, precis som de gjort i mer än 30 år. Planer finns på att öppna en andra by i Damaskus för att lindra överbeläggning i den nuvarande byn som ligger i utkanten av huvudstaden. SOS Barnbyar har också aktiviteter för barn i familjer som lever på härbärgen i kuststaden Tartous, och arbetar för att öppna barnvänliga platser där.

PKL_25_milj_Karlsson_300

SOS Barnbyar får 25 miljoner från Postkodlotteriet

Sverige

SOS Barnbyar tilldelades i går kväll 25 miljoner kronor av Postkodlotteriet i den årliga utdelningen till ideella organisationer.

publicerad 07 mars 2017

cloe_300x250

Så gjorde vi skillnad under 2016!

Business Mag.

Tack vare våra givare kan SOS Barnbyar ge över 700 000 barn och föräldrar runt om i världen, möjlighet till en bättre framtid. Se filmen om Cloe, som är ett av alla de barn som fått en andra chans. Det hade inte varit möjligt utan ert stöd. Dela gärna filmen i era egna kanaler. Se vilka företag […]

publicerad 26 januari 2017

SOS_BARN_ETTAN_320x250_2

SOS Barn – läs senaste numret här

Sverige

Ett rykande färskt nummer av vårt magasin SOS Barn. Läs tidningen som blädderbar PDF här.

publicerad 28 november 2016

Ecuador Ungdomsprogram

Så bygger unga i Ecuador en bättre framtid

Business Mag.

Dayana, 18, bor i kuststaden Portoviejo i Ecuador. Hon och hennes man fick en chans att skapa sig ett bättre liv genom i SOS Barnbyars ungdomsprogram. Projektet stöds av vårt partnerföretag Fazer.

publicerad 10 november 2016