majabrand_vietnam_bildbank_03
Lek i en barnby i Vietnam
Foto: Maja Brand

Vad händer när jag anmält mig som fadder?

När du har anmält dig som fadder får du ett välkomstpaket på posten inom en vecka. Det innehåller bland annat information om ditt fadderskap, en fadderhandbok och en autogiroblankett. Att betala via autogiro är ett bra sätt att undvika onödiga administrativa kostnader, så att en större del av pengar går direkt till barnen. Två gånger om året får du sedan information från barnbyn, på sommaren och till jul. Du får också vår tidning SOS Barn två gånger om året, denna kan du även välja att få digitalt.

Nytt beslut gällande skattereduktion för privatpersoner

Den 25 november fattade Riksdagen beslut om budgetramarna för 2016. Där ingick att slopa skattereduktion för gåvor från 1 januari 2016. Skattereduktionen gäller dock för gåvor som är skänkta under 2015 (gäller gåvor på minst 200 kr per gåva och ett totalt belopp på minst 2000 kr, mer information finns på Skatteverkets hemsida). Berörda givare kommer att få kontrolluppgift för dessa gåvor i januari 2016.

Har du blivit uppringd av oss?

SOS Barnbyars telemarketingavdelning har som uppgift att hälsa våra nya faddrar välkomna samt genomför höjningskampanjer i syfte att öka insamlingen till vår verksamhet runt om i världen. På grund av den pågående flyktingsituationen ringer vi just nu våra befintliga faddrar och frågar om de kan tänka sig att stödja oss med ytterligare ett fadderskap, byfadderskap i Syrien.

Telefonkommunikatörerna arbetar på vårt huvudkontor i Stockholm, vardagar mellan kl 13-20. Har du blivit uppringd och har frågor? Kontakta projektledare Erik Hamberg på 0709 525 068 eller erik.hamberg@sos-barnbyar.se

Läs mer här!

Läs andra faddrars berättelser

Många av våra givare har härliga berättelser om sina fadderbarn att dela med sig av. I SOS nytt kan du läsa flera av dessa. Till exempel Kristina och Vladimir som förverkligade sin dröm och besökte sitt fadderbarn Noi i Laos och familjen Camsel som hunnit med att hälsa på två av sina fadderbarn.

Då skänker du 150 kronor till SOS Barnbyar.

Vi ger barn en trygg uppväxt. Föräldralösa och övergivna barn får ett nytt hem i våra barnbyar. Vi stödjer också familjer så att de kan hålla ihop.

SOS Barnbyar finns i 135 länder och landområden. Vi har byggt och driver barnbyar, skolor, yrkesskolor, sociala center, medicinkliniker och familjestärkande program över hela världen.

På kartan hittar du mer om var vi finns och vad vi har för verksamhet i varje land.