Katastroffonden

Naturkatastrofer och konflikter drabbar alltid barnen hårdast. Din gåva till katastroffonden gör att vi snabbt kan komma igång med insatser och rädda liv runt om i världen.

pojke-belgrad-prod

Tusentals barn är på flykt i Europa. Många flyr ensamma eller skiljs från sina föräldrar i kaoset som råder. SOS Barnbyar finns på plats för att hjälpa de här barnen. Men det pågår också många kriser i andra delar av världen som inte får lika mycket uppmärksamhet. SOS Barnbyar finns i 134 länder och kan snabbt sätta in insatser i kriser och katastrofer.

Ett bidrag till SOS Barnbyars katastroffond går till extrainsatta insatser i krisdrabbade områden. Just nu samlar vi in pengar till barn på flykt i Europa men också barn som är kvar i krigets Syrien. Bidrag har även gått till bland annat Centralafrikanska republiken och Nepal.


Hit går pengarna...

    • Katastrofinsatser är en del av verksamheten och genomförs vid behov i form av nödhjälpsprogram som finansieras genom vår katastroffond.
    • Grunden i våra nödhjälpsprogrammen är att återförena familjer samt att ta hand om barn som blir föräldralösa samt upprätta barnvänliga platser.
    • Insatserna kan även innebära distribution av mat och hygienartiklar till behövande barn och familjer, näringstillskott till barn samt skydd och omsorg för barn som saknar familj eller som utsatts för trauman.
    • När en insats är färdigfinansierad förbehåller sig SOS Barnbyar rätten att använda pengarna där behoven är som störst.