Grekland5

Vinterväder skapar kaos i Grekland

Snöfallet och den hastigt sjunkande temperaturen i Grekland har påverkat befolkningen i allmänhet och de redan utsatta flyktingarna i synnerhet. George Protopapas, nationell chef för SOS Grekland, berättar:

”Situationen är mycket svår och farlig, särskilt för barn. Strömavbrott, minusgrader, snö och underkylt regn har försvårat läget i flyktinglägren och allvarligt förvärrat läget för alla som befinner sig på flykt. I många fall lever familjer i tält eller tillfälliga boenden som saknar isolering eller värme. Vi tillhandahåller stöd när det är möjligt och förser utsatta familjer och barn med värme och skydd. Vi fortsätter även med vår kärnverksamhet – barnvänliga platser, skydd för ensamkommande barn, återförening av familjer och fysiskt och psykiskt stöd till utsatta barn.”

Det här gör SOS Barnbyar i Grekland

  • Vid flyktinglägret Kara Tepe på Lesbos, bidrar SOS Barnbyar med barnvänliga platser som är uppvärmda och erbjuder aktiviteter för barnen.
  • Vid Moria-lägret på Lesbos, planerar vi projekt tillsammans med lokala hjälporganisationer för att tillhandahålla uppvärmda och säkra boenden för cirka 20 ensamkommande eller ensamma barn. Vi planerar också att leverera läkemedel och vinterkläder där.
  • Vid Diavata-lägret i norra Grekland, har SOS Barnbyar installerat fönster och dörrar på en oanvänd byggnad som nu är uppvärmd och erbjuder aktiviteter för att hålla barnen i lägret trygga och varma.
  • Vid Elaionas flyktingläger nära Aten, bor de flesta människorna i uppvärmda skyddsrum och SOS Barnbyar driver en uppvärmd, barnvänlig plats för att aktivera barnen där.

Bakgrund
SOS Barnbyar erbjuder psykologiskt och emotionellt stöd, sociala tjänster, språkkurser, mat och hygienartiklar, samt sport och fritidsaktiviteter på flyktingförläggningar på Lesbos ö, i Aten och i Thessaloniki-området. Hjälpen har nått fler än 76 000 barn och vuxna det senaste året. Dessutom har vi försett mer än 120 ensamkommande pojkar och flickor med bostäder, vård och rättshjälp på fem olika platser i Grekland.

PKL_25_milj_Karlsson_300

SOS Barnbyar får 25 miljoner från Postkodlotteriet

Sverige

SOS Barnbyar tilldelades i går kväll 25 miljoner kronor av Postkodlotteriet i den årliga utdelningen till ideella organisationer.

publicerad 07 mars 2017

cloe_300x250

Så gjorde vi skillnad under 2016!

Business Mag.

Tack vare våra givare kan SOS Barnbyar ge över 700 000 barn och föräldrar runt om i världen, möjlighet till en bättre framtid. Se filmen om Cloe, som är ett av alla de barn som fått en andra chans. Det hade inte varit möjligt utan ert stöd. Dela gärna filmen i era egna kanaler. Se vilka företag […]

publicerad 26 januari 2017

SOS_BARN_ETTAN_320x250_2

SOS Barn – läs senaste numret här

Sverige

Ett rykande färskt nummer av vårt magasin SOS Barn. Läs tidningen som blädderbar PDF här.

publicerad 28 november 2016

Ecuador Ungdomsprogram

Så bygger unga i Ecuador en bättre framtid

Business Mag.

Dayana, 18, bor i kuststaden Portoviejo i Ecuador. Hon och hennes man fick en chans att skapa sig ett bättre liv genom i SOS Barnbyars ungdomsprogram. Projektet stöds av vårt partnerföretag Fazer.

publicerad 10 november 2016