Inhambane Mocambique cyklon

Familjer evakuerade efter cyklon i Moçambique

SOS Barnbyar Moçambique rapporterar att alla barn och personal i byn i Inhambane är oskadda och säkra efter att den kraftiga tropiska cyklonen Dineo dragit över landets södra kustprovinser i förra veckan.

Cyklonen Dineo orsakade omfattande skador när den passerade genom provinserna Inhambane och Gaza i Moçambique. Nästan samtliga 15 byggnader i SOS barnby Inhambane skadades av regnet och de kraftiga vindarna. Ovädret har också påverkat familjer som SOS Barnbyar stödjer i Inhambane och i omgivningarna kring staden.

Simao Chatepa, programchef för SOS Barnbyar i Moçambique, bekräftar per telefon att inga barn eller personal i barnbyn har skadats av stormen.

Barnen i den drabbade barnbyn har fått flytta till andra barnbyar och bostäder i närliggande samhällen. Över 70 av barnen har fått flytta till SOS barnby Maputo, på den sydöstra kusten, där reservbostäder kommer att göras i ordning för barnen som evakuerats från Inhambane. Barnbyarna Beira, Chimoio, Maputo, Pemba och Tete klarade sig utan skador.

SOS Barnbyars katastrofteam kommer att sända ytterligare personal för att stödja teamet på plats och hjälpa fler drabbade familjer i trakten kring Inhambane.

Totalt bor 147 barn och ungdomar  i byn i SOS barnby Inhambane.

(2017-02-23)

PKL_25_milj_Karlsson_300

SOS Barnbyar får 25 miljoner från Postkodlotteriet

Sverige

SOS Barnbyar tilldelades i går kväll 25 miljoner kronor av Postkodlotteriet i den årliga utdelningen till ideella organisationer.

publicerad 07 mars 2017

cloe_300x250

Så gjorde vi skillnad under 2016!

Business Mag.

Tack vare våra givare kan SOS Barnbyar ge över 700 000 barn och föräldrar runt om i världen, möjlighet till en bättre framtid. Se filmen om Cloe, som är ett av alla de barn som fått en andra chans. Det hade inte varit möjligt utan ert stöd. Dela gärna filmen i era egna kanaler. Se vilka företag […]

publicerad 26 januari 2017

SOS_BARN_ETTAN_320x250_2

SOS Barn – läs senaste numret här

Sverige

Ett rykande färskt nummer av vårt magasin SOS Barn. Läs tidningen som blädderbar PDF här.

publicerad 28 november 2016

Ecuador Ungdomsprogram

Så bygger unga i Ecuador en bättre framtid

Business Mag.

Dayana, 18, bor i kuststaden Portoviejo i Ecuador. Hon och hennes man fick en chans att skapa sig ett bättre liv genom i SOS Barnbyars ungdomsprogram. Projektet stöds av vårt partnerföretag Fazer.

publicerad 10 november 2016