Picknick Familjedagen Galärvarvet

Familjepicknick i Galärparken i Stockholm 18 maj

Fira stora familjedagen med SOS Barnbyar och Metro! Ta med picknick-korgen och bli en del av världens största familj. Dagen bjuder på allt från minimellodisco till godisregn och flera av våra mest populära artister underhåller från scenen.

På plats finns mat, dryck och annat att köpa till förmån för SOS Barnbyar i Kosovo. Situationen i Balkankrigets skugga är akut, men med hjälp av dig och SOS Barnbyar kan ensamma och övergivna barn få ett hem, en familj och en framtid.

Varmt välkommen!

#FAMILJEDAGEN

Program

12:00 Startar vi – Doreen Månsson och SOS Barnbyars generalsekreterare Anna Ryott hälsar alla välkomna

12.30 David Lindgren sjunger

13:00 Mojje sjunger

13:30 Prinsessan Sandra och prinskorven

13:45 Kungliga Svenska Balettskolan

14:40 Klappa en orm – Skansenakvariet

15:00 Hemliga gästen

15:30 Mary N’diaye sjunger

15:45 Godisregn

16:00 Picknicken avslutas

programmet är preliminärt – håll utkik efter ev förändringar i tid.

 

 

 

timo-hoger

Krig i huvudet

Krönika

Artisten Timo Räisänen är inte den första som åkt till ett utvecklingsland och brottats med kluvna känslor. Inspelningen av tv-serien En resa för livet tog honom till Bangladesh, till barnen i barnbyarna och till de mindre lyckligt lottade barnen på gatan. För SOS Nytt berättar han om två intensiva veckor bland allt det där man inte vill se.
– Många aktar sig för att se hemskheterna, för att man är rädd att det ska ge ärr i hjärtat som gör en illa. Men det är egentligen tvärt om.

publicerad 04 december 2014

nico-tacloban-hoger

Mod efter stormen: Överlevande tar hjälp av varandra ett år efter Haiyan

Världen

”Det handlar om att hitta en anledning att skratta. Det är lättare att ge upp och bara vara ledsen, men detta är vad ödet gav mig. Vid 65 har jag blivit mamma igen. Och jag väljer att se det som en välsignelse; något som jag kan skratta och le åt.”- säger Asela Villegas.

publicerad 03 december 2014

RumanienLITEN

”SOS Barnbyar ska vara en förebild i Rumänien”

Reportage

- Jag vill att SOS Barnbyar ska vara en förebild i Rumänien. Det säger Mirela Lavric, nationell chef för SOS Barnbyar i Rumänien. Här berättar hon om hur situationen för barnen förändrats de senaste 25 åren och de utmaningar SOS Barnbyar i Rumänien står inför.

publicerad 28 november 2014

SVetna-hoger

Svetna i Ukraina kämpar för sin sons skull

Reportage

I februari blev 30-åriga Svetnas man dödad i samband med demonstrationerna på Maidantorget i Kiev. Hennes nioåriga son förlorade sin far. För Svetna har vägen vidare varit svår, hon deltar i gruppterapi tillsammans med andra i liknande situation. Hon säger att hon är bättre nu men att det fortfarande gör ont.

publicerad 27 november 2014