Apotea skänker reklamtid till SOS Barnbyar

”Barns hälsa och trygghet är verkligen en hjärtefråga för oss och i samarbetet med SOS Barnbyar är vi starkt drivna att kunna bidra till att så många barn som möjligt får en ljusare framtid”.

Filmen kommer visas i TV4 och sjuan under december och uppmaningen är att swisha 100 kronor till 900 22 96.

SWISHA 100 KRONOR HÄR

Det finns mer än 220 miljoner barn i världen som av olika skäl övergivits, eller riskerar att överges, av sina föräldrar. Barn som tvingas växa upp utan förälders omvårdnad tillhör de allra mest utsatta barnen. Deras rättigheter kränks ofta på flera olika sätt, som rätt till utbildning, vård och omsorg, och de löper hög risk att utnyttjas av vuxna inom barnarbete, som barnsoldat eller i trafficking och prostitution. Det kan vi inte blunda för.

SOS Barnbyar kämpar varje dag för att för att inget barn ska behöva växa upp ensamt. Vi gör det genom att ge barn som förlorat allt ett nytt hem. Vi ger också stöd till familjer som håller på att falla isär, så att familjen ska ha möjlighet att hålla ihop och kunna ta hand om sina barn.

Det här vill Apotea uppmärksamma genom att producera en reklamfilm och skänka oss reklamtid under december månad. Initiativet kommer från Apoteas VD Pär Svärdson som säger:  ”Barns hälsa och trygghet är verkligen en hjärtefråga för oss och i samarbetet med SOS Barnbyar är vi starkt drivna att kunna bidra till att så många barn som möjligt får en ljusare framtid”.

Apotea är sedan 2014 huvudpartner till SOS Barnbyar och har under 2016 genererat över 2,2 miljoner kronor till vår verksamhet i Kambodja. Nytt för i år är att de även med och bidrar till vår första nationella verksamhet i Hammarkullen, Göteborg.

Uppmaningen i filmen är att swisha 100 kronor till 900 22 96. Gåvan går till där behovet är som störst just nu.

LÄS MER OM APOTEAS ARBETE FÖR SOS BARNBYAR

Apotea

 

 

(20161208)

PKL_25_milj_Karlsson_300

SOS Barnbyar får 25 miljoner från Postkodlotteriet

Sverige

SOS Barnbyar tilldelades i går kväll 25 miljoner kronor av Postkodlotteriet i den årliga utdelningen till ideella organisationer.

publicerad 07 mars 2017

cloe_300x250

Så gjorde vi skillnad under 2016!

Business Mag.

Tack vare våra givare kan SOS Barnbyar ge över 700 000 barn och föräldrar runt om i världen, möjlighet till en bättre framtid. Se filmen om Cloe, som är ett av alla de barn som fått en andra chans. Det hade inte varit möjligt utan ert stöd. Dela gärna filmen i era egna kanaler. Se vilka företag […]

publicerad 26 januari 2017

SOS_BARN_ETTAN_320x250_2

SOS Barn – läs senaste numret här

Sverige

Ett rykande färskt nummer av vårt magasin SOS Barn. Läs tidningen som blädderbar PDF här.

publicerad 28 november 2016

Ecuador Ungdomsprogram

Så bygger unga i Ecuador en bättre framtid

Business Mag.

Dayana, 18, bor i kuststaden Portoviejo i Ecuador. Hon och hennes man fick en chans att skapa sig ett bättre liv genom i SOS Barnbyars ungdomsprogram. Projektet stöds av vårt partnerföretag Fazer.

publicerad 10 november 2016