SOS Barnbyars generalsekreterare Catharina Gehrke och  mentorerna planterar ett olivträd.
Foto: Emelie AsplundSOS Barnbyars generalsekreterare Catharina Gehrke och mentorerna planterar ett olivträd. Foto: Emelie Asplund

Här öppnar SOS Barnbyars ungdomscenter i Hammarkullen

Det gick inte att ta miste på intresset och engagemanget bland medarbetare, frivilliga, näringsliv och media när SOS Barnbyars ungdomscenter i Hammarkullen i Göteborg invigdes.

Den nyrenoverade lokalen  i Hammarkullen var fyllt till brädden av besökare, samverkanspartners och media när ungdomscentret och det professionella mentorsprogrammet officiellt invigdes i går.

”Det är en historisk dag” sa generalsekreterare Catharina Gehrke, när hon invigningstalade. Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson bekräftade behovet av SOS Barnbyars verksamhet, och poängterade vikten av att ta tillvara på engagemanget i stadsdelen, och de ensamkommande barnens och ungdomarnas kraft och potential.

Ann-Sofie Hermansson.
Ann-Sofie Hermansson.

Flera representanter från näringslivet var på plats och bekräftade att det finns ett stort intresse för att bidra till SOS Barnbyars verksamhet. Ett exempel är Markus Granlund, CEO på Semcon, som berättade att att företaget både vill bidra finansiellt och med sina anställdas kompetens. Målet är att tillsammans med SOS Barnbyar och övriga samverkanspartners bidra till en positiv, hållbar framtid.

Invigning av SOS Barnbyar i Hammarkullen Foto:Emelie Asplund
Kicki Björklund.

Övriga talare under invigningen var Kicki Björklund, vd Bostadsbolaget, Thomas Kling, biträdande rektor Nytorpsskolan Hammarkullen, Ali Moeeni, ordförande Angereds Stadsdelsnämnd, Annika Billing, programchef SOS Barnbyar, Zainab Hussaini, gruppchef SOS Barnbyar Göteborg och Ari Amin, lokal inspiratör Hammarkullen.Invigning av SOS Barnbyar i Hammarkullen Foto:Emelie Asplund

Fakta:
SOS Barnbyars professionella mentorsprogram sker i samverkan med Angereds socialtjänst och Bostadsbolaget i Göteborg  och finansieras med stöd från Svenska PostkodLotteriet, Apotea, Familjen Erling Perssons stiftelse, Semcon, Synsam, Swedbank och Bengt och Barbro Oldmark.

Läs mer om verksamheten i Hammarkullen

82017-01-19)

PKL_25_milj_Karlsson_300

SOS Barnbyar får 25 miljoner från Postkodlotteriet

Sverige

SOS Barnbyar tilldelades i går kväll 25 miljoner kronor av Postkodlotteriet i den årliga utdelningen till ideella organisationer.

publicerad 07 mars 2017

cloe_300x250

Så gjorde vi skillnad under 2016!

Business Mag.

Tack vare våra givare kan SOS Barnbyar ge över 700 000 barn och föräldrar runt om i världen, möjlighet till en bättre framtid. Se filmen om Cloe, som är ett av alla de barn som fått en andra chans. Det hade inte varit möjligt utan ert stöd. Dela gärna filmen i era egna kanaler. Se vilka företag […]

publicerad 26 januari 2017

SOS_BARN_ETTAN_320x250_2

SOS Barn – läs senaste numret här

Sverige

Ett rykande färskt nummer av vårt magasin SOS Barn. Läs tidningen som blädderbar PDF här.

publicerad 28 november 2016

Ecuador Ungdomsprogram

Så bygger unga i Ecuador en bättre framtid

Business Mag.

Dayana, 18, bor i kuststaden Portoviejo i Ecuador. Hon och hennes man fick en chans att skapa sig ett bättre liv genom i SOS Barnbyars ungdomsprogram. Projektet stöds av vårt partnerföretag Fazer.

publicerad 10 november 2016