Barnen från SOS barnby Damaskus väntar på bussen som ska köra dem hem.

Barnen hemma igen i SOS barnby Damaskus

Världen

De 156 barnen i barnbyn i Damaskus i Syrien är hemma igen. Barnen, deras mammor och övrig personal i barnbyn evakuerades den 27 september. Beslutet att återvända till byn togs efter att man gjort en utredning av säkerheten, de beväpnade trupperna har lämna området och säkerheten i byn har förstärkts så att barnen ska kunna flytta tillbaka. 

publicerad 26 oktober 2016

Stor förödelse på Haiti – SOS Barnbyar är på plats

Världen

Orkanen Matthew som drog in över Haiti i veckan orsakade stor förödelse. SOS Barnbyar finns på plats och sätter nu in akuta insatser för att lindra nöden hos den hårt drabbade befolkningen. Din insats gör skillnad. Swisha nu till 9002296 och stöd vår Katastroffond.

publicerad 08 oktober 2016

Barnbyarna oskadda efter orkanen Matthews framfart i Haiti

Världen

Orkanen som drabbade Haiti igår förstörde flera kustsamhällen. Staden Les Cayes har påverkats av kraftiga översvämningar, men det har inte varit betydande skador på barnbyn eller skolan, och vi har fått bekräftat att alla barn och medarbetare är säkra, berättar SOS Haitis nationelle chefen Céligny Darius.

publicerad 05 oktober 2016

Barnbyn i Damaskus evakuerad

Världen

Vi har just fått informationen att SOS Barnbyars barnby i Damaskus evakuerades tidigare i dag. Alia Al-Dalli som är internationell chef för verksamheten i Mellanöstern och Nordafrika berättar:

publicerad 28 september 2016

SOS Barnbyar planerar insatser efter branden i Moria-lägret på Lesbos

SOS Barnbyar har en barnvänliga plats i det eldhärjade lägret i Moria på Lesbos.

Världen

Branden i flyktingförläggningen i Moria på ön Lesbos, Grekland, förstörde stora delar av lägret.  SOS Barnbyar driver en barnvänlig plats för lek och utbildningsverksamhet för barn och ungdomar där. Uppskattningsvis 5500 flyktingar bor i lägret, inklusive 94 ensamkommande barn.

publicerad 21 september 2016

SOS Barnbyar utför hälsokontroller i belägrade Aleppo

Aleppo _Syria _ERP_ Aleppo Emergency Response 100_0358

Världen

29-årige läkaren Fadi började arbeta för SOS Barnbyar i slutet av augusti. Han utför hälsokontroller fyra dagar i veckan. Eftersom många människor är rädda för att gå till sjukhusen eftersom de ofta är måltavlor för flyg- och artilleriattacker – gör han ofta hembesök hos familjerna.

publicerad 19 september 2016

En halv miljon barn laddar för Skoljoggen – se filmen här

Skoljoggen+SOS Barnbyar=sant

Sverige

I september är det dags för årets upplaga av Skoljoggen. Ungefär en halv miljon barn kommer springa, jogga eller gå för en bättre hälsa och samtidigt ha möjlighet att göra skillnad för barn som lever i utsatthet.

publicerad 31 augusti 2016

rotlos-almedalen-306-248

Att bli uppryckt med rötterna – historien bakom #ROTLÖS

Sverige

Hon föddes i Irak och var tio år när hon kom till Sverige, då hade hon och hennes familj varit på flykt i över fem år. M har beskrivit det som att hon rycktes upp med rötterna.

publicerad 05 juli 2016

Makedonien

Ahmet hittade sin familj i flyktinglägret i Makedonien

Världen

Volontären Sanja hittade den treåriga pojken och tog med honom till i SOS Barnbyars barnvänliga center i flyktinglägret i Tabanovce i Makedonien.

publicerad 11 maj 2016

tpa-picture-76460-300

SOS-medarbetare förlöste baby i flyktingläger

Världen

SOS Barnbyars serbiska medarbetare, Ljupka, hjälpte till när en liten flicka föddes i ett flyktingläger i Adasevci. Både mor och barn är nu på väg mot Tyskland.

publicerad 10 mars 2016

mamma fadia_300

Mamma Fadia har alltid en stund över

Världen

Mamma Fadia har alltid en stund och en kopp kaffe över för den som besöker hennes hem.
”Jag älskar alla mina barn”, säger hon. ”Inte bara de sex barn som bor i mitt hem utan alla barn i byn och alla barn som levt här genom åren. ”

publicerad 07 mars 2016