flykt-europa-katastrof

Barn på flykt kan inte vänta – Barnrättsorganisationen i gemensamt upprop

Världen

SOS Barnbyar och 77 andra barnrättsorganisationer kräver stärkt skydd inom EU för barn på flykt och barn till migranter.

publicerad 01 december 2016

Ungdomar från SOS barnbyar i Nepal ”Så har hjälparbetet efter jordbävningen förändrat våra liv”

Foto: Maja Brand

Världen

Jordbävningen som drabbade Nepal förra året är den största katastrofen i landets historia. SOS Barnbyar kunde snabbt nå ut med hjälp, bland annat tack vare frivilliginsatser av ungdomar i våra barnbyar.

publicerad 29 november 2016

Insatser återupptas i Aleppo

Världen

Efter att tillfälligt ha tvingats lägga ner nödhjälpsinsatserna i Aleppo på grund av ökade stridigheter har nu en del av vårt humanitära arbete kunnat återupptas. Dagliga måltider för 15 000 personer är målet.

publicerad 18 november 2016

En tändsticksask som förändrar liv

grupp_01-sosnytt

Sverige

Nu har vi tagit fram inte mindre än tre varianter på den populära tändsticksasken. Välj den du gillar bäst eller varför inte alla tre.

publicerad 18 november 2016

Bubblande julklapp med god eftersmak

Business Mag.

Sitter ditt företag och grubblar på hur ni ska kunna tacka kunder och personal för året som gått? Varför inte i så fall ge bort en flaska alkoholfritt mousserande vin från GodDryck som julklapp?

publicerad 17 november 2016

Ett av tio barn lever i extrem utsatthet

Världen

En ny rapport från SOS Barnbyar, ”In the blindspot” visar att 220 miljoner barn saknar eller är i riskzonen att förlora förälders omvårdnad. Det är ett av tio barn. Utsattheten medför extrema risker för barnens utveckling.  Trots detta är dessa barn många gånger osynliga. Kartläggning saknas och mörkertalet befaras vara stort. SOS Barnbyar uppmanar politiker att lyfta upp de här barnens behov på den politiska agendan och att de får den vård och omsorg de har rätt till.

publicerad 14 november 2016

Akelius donerar 200 miljoner till SOS Barnbyar

Pressmeddelande_Akelius_donation

Business Mag.

Entreprenören Roger Akelius stiftelser skänker 200 miljoner till SOS Barnbyar. Donationen möjliggör bland annat en ny barnby i Kambodja, och ett nytt ungdomsboende i Ukraina.

publicerad 07 november 2016

SOS_BARN_ETTAN_320x250_2

SOS Barn – läs senaste numret här

Sverige

Ett rykande färskt nummer av vårt magasin SOS Barn. Läs tidningen som blädderbar PDF här.

publicerad 28 november 2016

Ecuador Ungdomsprogram

Så bygger unga i Ecuador en bättre framtid

Business Mag.

Dayana, 18, bor i kuststaden Portoviejo i Ecuador. Hon och hennes man fick en chans att skapa sig ett bättre liv genom i SOS Barnbyars ungdomsprogram. Projektet stöds av vårt partnerföretag Fazer.

publicerad 10 november 2016

rotlos-almedalen-306-248

Att bli uppryckt med rötterna – historien bakom #ROTLÖS

Sverige

Hon föddes i Irak och var tio år när hon kom till Sverige, då hade hon och hennes familj varit på flykt i över fem år. M har beskrivit det som att hon rycktes upp med rötterna.

publicerad 05 juli 2016

Makedonien

Ahmet hittade sin familj i flyktinglägret i Makedonien

Världen

Volontären Sanja hittade den treåriga pojken och tog med honom till i SOS Barnbyars barnvänliga center i flyktinglägret i Tabanovce i Makedonien.

publicerad 11 maj 2016