MAVIS_620

Från barnbyn i Zimbabwe till OS-landslaget i fotboll

Världen

Mavis Chirandu är en 21-årig mittfältare i Zimbabwes landslag som snart spelar sin allra första olympiska match mot Tyskland. Hennes familj och vänner hemma i barnbyn Bindura i Zimbabwe kunde inte vara mer stolta.

publicerad 27 juli 2016

Gällande anmälan till Diskrimineringsombudsmannen

Sverige

SOS Barnbyar har blivit anmälda till Diskrimineringsombudsmannen (DO) gällande etnisk diskriminering vid rekrytering av personal till SOS Barnbyars verksamhet i Göteborg. Vi tar anmälan till DO på största allvar. Vi blev informerade om en anmälan under vecka 33 och måndagen 22 augusti fick vi, då Sveriges Radio publicerade ljudfilen, även höra upptagningen från samtalet. Vi är en […]

publicerad 23 augusti 2016

SOS Barnbyars familjer i Sydsudan i säkerhet

SOS-mamma med sitt barn

Världen

Barnen från barnbyn Juba har fått ett tillfälligt hem med mat, vatten, filtar och lite leksaker. Återställandet av barnbyn har påbörjats och SOS Barnbyar arbetar med att återförena ensamma barn med sina anhöriga.

publicerad 20 juli 2016

SOS barnby i Sydsudan evakuerad

Världen

Barn och personal i SOS barnby Juba i Sydsudan är bland dem som drabbats när våldet i Sydsydan har eskalerat under de senaste dagarna. Barn och vuxna i barnbyn har evakuerats till ett säkrare område.

publicerad 13 juli 2016

”Fotbollen räddade mitt liv”

tpa-picture-77311-laget

Världen

17-årige Hassan hade en hård start i livet, innan han kom till SOS Barnbyars tillfälliga boende i Damaskus satt han i fängelse. Nu har han funnit kärleken, upptäckt att han har talang i fotboll, och skall snart registreras i det syriska fotbollslandslaget som officiell spelare.

publicerad 28 juni 2016

SOS Barnbyar i Ukraina hjälper barn på båda sidor av konflikten

Världen

 Under 2014 lanserade SOS Ukraina ett krisprogram för att hjälpa barn och familjer som drabbats av konflikten och störningar i östra Lugansk och Donetsk. I en intervju berättar Andriy Chuprikov som har varit nationell chef för SOS Barnbyar Ukraina sedan 2008 om hur krisen påverkar människor och framförallt barnen i Ukraina.

publicerad 27 juni 2016

Internationella flyktingdagen: Röster från flyktingkrisen

Världen

Från Mellanöstern till Västafrika har barn riskerat döden i flykten från krig och konflikter. Med miljontals barn på flykt runt om i världen, kan det vara lätt att glömma de mänskliga historierna bakom statistiken. Idag på internationella flyktingdagen vill vi ändra på det.

publicerad 20 juni 2016

rotlos-almedalen-306-248

Att bli uppryckt med rötterna – historien bakom #ROTLÖS

Sverige

Hon föddes i Irak och var tio år när hon kom till Sverige, då hade hon och hennes familj varit på flykt i över fem år. M har beskrivit det som att hon rycktes upp med rötterna.

publicerad 05 juli 2016

Omslag-255

Nytt nummer av SOS Barn

Sverige

Missa inte sommarnumret av vårt magasin SOS Barn

publicerad 11 maj 2016

Makedonien

Ahmet hittade sin familj i flyktinglägret i Makedonien

Världen

Volontären Sanja hittade den treåriga pojken och tog med honom till i SOS Barnbyars barnvänliga center i flyktinglägret i Tabanovce i Makedonien.

publicerad 11 maj 2016

Stiko Per Larsson

Stiko Per: Under eviga skyar, genom städer och byar

Krönika

Krönika: Mitt namn är Stiko Per Larsson, artist och låtskrivare från Dalarna. Jag har de senaste fem åren knutit starka band till SOS Barnbyar och det är jag väldigt glad över! Men vi tar det från början.

publicerad 11 maj 2016