SOS Barnbyar har en barnvänliga plats i det eldhärjade lägret i Moria på Lesbos.

SOS Barnbyar planerar insatser efter branden i Moria-lägret på Lesbos

Världen

Branden i flyktingförläggningen i Moria på ön Lesbos, Grekland, förstörde stora delar av lägret.  SOS Barnbyar driver en barnvänlig plats för lek och utbildningsverksamhet för barn och ungdomar där. Uppskattningsvis 5500 flyktingar bor i lägret, inklusive 94 ensamkommande barn.

publicerad 21 september 2016

SOS Barnbyar utför hälsokontroller i belägrade Aleppo

Aleppo _Syria _ERP_ Aleppo Emergency Response 100_0358

Världen

29-årige läkaren Fadi började arbeta för SOS Barnbyar i slutet av augusti. Han utför hälsokontroller fyra dagar i veckan. Eftersom många människor är rädda för att gå till sjukhusen eftersom de ofta är måltavlor för flyg- och artilleriattacker – gör han ofta hembesök hos familjerna.

publicerad 19 september 2016

En halv miljon barn laddar för Skoljoggen – se filmen här

Skoljoggen+SOS Barnbyar=sant

Sverige

I september är det dags för årets upplaga av Skoljoggen. Ungefär en halv miljon barn kommer springa, jogga eller gå för en bättre hälsa och samtidigt ha möjlighet att göra skillnad för barn som lever i utsatthet.

publicerad 31 augusti 2016

Gällande anmälan till Diskrimineringsombudsmannen

Sverige

SOS Barnbyar har blivit anmälda till Diskrimineringsombudsmannen (DO) gällande etnisk diskriminering vid rekrytering av personal till SOS Barnbyars verksamhet i Göteborg. Vi tar anmälan till DO på största allvar. Vi blev informerade om en anmälan under vecka 33 och måndagen 22 augusti fick vi, då Sveriges Radio publicerade ljudfilen, även höra upptagningen från samtalet. Vi är en […]

publicerad 23 augusti 2016

Från barnbyn i Zimbabwe till OS-landslaget i fotboll

MAVIS_620

Världen

Mavis Chirandu är en 21-årig mittfältare i Zimbabwes landslag som snart spelar sin allra första olympiska match mot Tyskland. Hennes familj och vänner hemma i barnbyn Bindura i Zimbabwe kunde inte vara mer stolta.

publicerad 27 juli 2016

SOS Barnbyars familjer i Sydsudan i säkerhet

SOS-mamma med sitt barn

Världen

Barnen från barnbyn Juba har fått ett tillfälligt hem med mat, vatten, filtar och lite leksaker. Återställandet av barnbyn har påbörjats och SOS Barnbyar arbetar med att återförena ensamma barn med sina anhöriga.

publicerad 20 juli 2016

SOS barnby i Sydsudan evakuerad

Världen

Barn och personal i SOS barnby Juba i Sydsudan är bland dem som drabbats när våldet i Sydsydan har eskalerat under de senaste dagarna. Barn och vuxna i barnbyn har evakuerats till ett säkrare område.

publicerad 13 juli 2016

rotlos-almedalen-306-248

Att bli uppryckt med rötterna – historien bakom #ROTLÖS

Sverige

Hon föddes i Irak och var tio år när hon kom till Sverige, då hade hon och hennes familj varit på flykt i över fem år. M har beskrivit det som att hon rycktes upp med rötterna.

publicerad 05 juli 2016

Makedonien

Ahmet hittade sin familj i flyktinglägret i Makedonien

Världen

Volontären Sanja hittade den treåriga pojken och tog med honom till i SOS Barnbyars barnvänliga center i flyktinglägret i Tabanovce i Makedonien.

publicerad 11 maj 2016

tpa-picture-76460-300

SOS-medarbetare förlöste baby i flyktingläger

Världen

SOS Barnbyars serbiska medarbetare, Ljupka, hjälpte till när en liten flicka föddes i ett flyktingläger i Adasevci. Både mor och barn är nu på väg mot Tyskland.

publicerad 10 mars 2016

mamma fadia_300

Mamma Fadia har alltid en stund över

Världen

Mamma Fadia har alltid en stund och en kopp kaffe över för den som besöker hennes hem.
”Jag älskar alla mina barn”, säger hon. ”Inte bara de sex barn som bor i mitt hem utan alla barn i byn och alla barn som levt här genom åren. ”

publicerad 07 mars 2016