lisa-larsson-pippi3

Unik Pippifigur av Lisa Larson auktioneras ut till förmån för SOS Barnbyar!

Sverige

Var med och buda på Pippifigur av konstnären Lisa Larsson som nu auktioneras ut på Tradera. Detta är den första figuren i nytillverkningen av Pippi Långstrump, specialsignerad av Lisa Larson och därmed unik.

publicerad 17 juni 2016

Internationella flyktingdagen: Röster från flyktingkrisen

Världen

Från Mellanöstern till Västafrika har barn riskerat döden i flykten från krig och konflikter. Med miljontals barn på flykt runt om i världen, kan det vara lätt att glömma de mänskliga historierna bakom statistiken. Idag på internationella flyktingdagen vill vi ändra på det.

publicerad 20 juni 2016

Därför behövs SOS Barnbyar

stats4

Världen

Statistiken visar att antalet barn utan föräldrars omsorg ökar. Det finns uppskattningsvis 151 miljon barn i världen som har förlorat en eller båda föräldrarna.

publicerad 14 juni 2016

Teknik i skolan FÖRBÄTTRAR resultat och NÄRVARO

kenya-ict4d

Världen

Open Space Literacy projektet i Kenya inleddes 2015 för att anpassa tekniken till grundskolans klassrum och öka läskunnigheten bland barn. En studie har nu visat att studenter, lärare och samhället drar nytta av ICT4D-projektet.

publicerad 31 maj 2016

”Tidiga insatser avgörande för barn och unga på flykt”

En flicka vid gränsövergången i Šid i nordvästra Serbien.

Världen

SOS Barnbyar är en av de organisationer som deltar i FN:s toppmöte om humanitära insatser – World Humanitarian Summit som just nu pågår i Istanbul.

publicerad 24 maj 2016

15 maj är det Internationella Familjedagen

Byfadder_ek

Världen

Den 15 maj är det den Internationella familjedagen – en årlig internationell dag då familjen och familjerelaterade frågor står i centrum. SOS Barnbyar arbetar för varje barns rätt att växa upp i en familj, och en av våra grundprinciper är att se till att syskon får växa upp tillsammans.

publicerad 12 maj 2016

Unga flyktingar hos SOS Barnbyar Finland

Finland-600

Världen

I ett gruppboende i finska Jyväskylä bor femton unga killar. Var och en av dem har en egen historia om flykten från kriget. Här ska de lära sig språket, kulturen och försöka skapa sig ett nytt liv långt ifrån sina familjer.

publicerad 11 maj 2016

Omslag-255

Nytt nummer av SOS Barn

Sverige

Missa inte sommarnumret av vårt magasin SOS Barn

publicerad 11 maj 2016

Makedonien

Ahmet hittade sin familj i flyktinglägret i Makedonien

Världen

Volontären Sanja hittade den treåriga pojken och tog med honom till i SOS Barnbyars barnvänliga center i flyktinglägret i Tabanovce i Makedonien.

publicerad 11 maj 2016

Stiko Per Larsson

Stiko Per: Under eviga skyar, genom städer och byar

Krönika

Krönika: Mitt namn är Stiko Per Larsson, artist och låtskrivare från Dalarna. Jag har de senaste fem åren knutit starka band till SOS Barnbyar och det är jag väldigt glad över! Men vi tar det från början.

publicerad 11 maj 2016

tpa-picture-76460-300

SOS-medarbetare förlöste baby i flyktingläger

Världen

SOS Barnbyars serbiska medarbetare, Ljupka, hjälpte till när en liten flicka föddes i ett flyktingläger i Adasevci. Både mor och barn är nu på väg mot Tyskland.

publicerad 10 mars 2016