Barnen oroliga i Gaza

Världen

Situationen för barnen i barnbyn Rafah som ligger i Gazaremsan är oförändrad. Ingen av barnen har utsatts för fara men de känner sig samtidigt väldigt oroliga och isolerade då de måste hålla sig inomhus hela tiden. Läget är för osäkert för att de ska få leka ute på gården. En mamma i barnbyn Rafah berättar […]

publicerad 30 juli 2014

EMI MÅSTE KLARA DET!

pauline-romer-vecka30

Världen

Den gamla datorn kämpar med Windows 95, men den är fortfarande modern i det mörka fuktiga rummet. En nioårig flicka sitter koncentrerad och spelar Solitaire. Hon använder sitt ben som musmatta, det finns inget utrymme på det lilla bordet. ”Jag kan alla siffror och bokstäver i det här spelet”, säger Emi.

publicerad 23 juli 2014

Uppdatering från SOS Barnby i Palestina

Världen

SOS Barnbyar ligger nära Rafah som i detta läge anses vara ett av de säkraste områdena i Palestina enligt vår lokala personal. Hittills har det inte varit skottlossning eller bomber inom hörhåll och barnen, mödrar och medarbetare i barnbyn rapporteras att vara säkra och må bra men de är rädda och trötta. Fokus ligger för […]

publicerad 18 juli 2014

Linda-CAR-vecka29

Ingen ljusning i konflikten i Centralafrikanska republiken

Världen

Centralafrikanska republiken (CAR) är hårt drabbat av den väpnade konflikt som pågått under en längre tid och eskalerade i december 2013. Större delen av landets befolkning är påverkad, hälften är i behov av humanitärt stöd och ca 900 000 människor har flytt sina hem.

publicerad 16 juli 2014

Läget osäkert för SOS Barnbyar på Gaza

Världen

Upptrappningen av våldsaktionerna i Israel och de palestinska territorierna har nu även fått direkta konsekvenser för barnbyn i Palestina, som är belägen 15 km från staden Rafah i den södra delen av Gazaremsan. Flera luftangrepp har skett inte långt från barnbyn vilket lett till att SOS Barnbyar Palestina nu tvingats till åtgärder för att säkerställa […]

publicerad 11 juli 2014

Drömmer om de stora arenorna

Reportage

Världen

När Luiza bara var ett år gammal fick hon sin första fotboll i födelsedagspresent. Ingen kunde veta att det var början på en livslång kärlek till sporten – och drömmar om att någon dag bli proffs.

publicerad 08 juli 2014

Född till idrottsman

Världen

På Nosibuyiselo rum i barnbyn Mthatha i Sydafrika är fyllt av pokaler och medaljer. Hon visar stolt upp nio netballmedaljer, ett antal handbollsmedaljer och en pokal.

publicerad 01 juli 2014

Familjedagen-Foto-Henry-Lundholm

En underbar familjedag på Skansen!

Sverige

Ca 10 000 besökare kom till Skansen under gårdagen och firade Stora familjedagen med SOS Barnbyar och Metro.

publicerad 19 maj 2014

IMG_0128-hoger

”Nu vet jag att rörmokare kan förändra världen”

Krönika

”Jag tycker att alla vi som arbetar inom Comfort ska vara glada och stolta över vårt samarbete med SOS Barnbyar. Nu har jag sett att det fungerar och har betydelse för framtiden. Det är stort att vi kan göra skillnad”!  Marknadschefen Lisa Pers-Ohlsén följde med Comfort på återbesök i SOS barnbyn i Benin.

publicerad 14 maj 2014

sos-sommarväska-watkins

Liselotte Watkins för SOS Barnbyar

Sverige

Vårens ”måste ha”-väska är illustrerad av Liselotte Watkins och producerad av Another Textile Company till förmån för SOS Barnbyar!

publicerad 02 maj 2014

Mamma kramar flicka

Det bästa av två världar

Reportage

När en familj splittras är det fortfarande viktigt för barnen att ha kontakt med sina föräldrar. För tvååriga Sonia och hennes storebror Zhenia ger livet i SOS Barnbyn Brovary i Ukraina stabilitet och trygghet, samtidigt som de kan fortsätta träffa sin biologiska mamma.

publicerad 02 april 2014