En flicka vid gränsövergången i Šid i nordvästra Serbien.

”Tidiga insatser avgörande för barn och unga på flykt”

Världen

SOS Barnbyar är en av de organisationer som deltar i FN:s toppmöte om humanitära insatser – World Humanitarian Summit som just nu pågår i Istanbul.

publicerad 24 maj 2016

15 maj är det Internationella Familjedagen

Byfadder_ek

Världen

Den 15 maj är det den Internationella familjedagen – en årlig internationell dag då familjen och familjerelaterade frågor står i centrum. SOS Barnbyar arbetar för varje barns rätt att växa upp i en familj, och en av våra grundprinciper är att se till att syskon får växa upp tillsammans.

publicerad 12 maj 2016

Unga flyktingar hos SOS Barnbyar Finland

Finland-600

Världen

I ett gruppboende i finska Jyväskylä bor femton unga killar. Var och en av dem har en egen historia om flykten från kriget. Här ska de lära sig språket, kulturen och försöka skapa sig ett nytt liv långt ifrån sina familjer.

publicerad 11 maj 2016

Nepal: De tar igen ett förlorat skolår

Nepal-620

Världen

Ett år har gått sedan Nepal drabbades av en kraftig jord­bävning den 25 april 2015. Ända sedan dess har SOS Barnbyar varit i full gång med akuta och långsiktiga insatser för att hjälpa drabbade familjer och barn. Genom barnvänliga platser, humanitärt stöd, återförening av barn och föräldrar samt alternativ vård för de barn som inte […]

publicerad 11 maj 2016

Nu är det vår – nu drar VårRuset i gång

Sverige

Över tre miljoner kvinnor har deltagit i VårRuset sedan starten1989. Under maj och början av juni beräknas runt 120 000 kvinnor springa, jogga eller gå VårRusets 5 kilometer – det blir 14 varv runt jorden.

publicerad 02 maj 2016

Sonish Awal räddades ur rasmassorna

Världen

”På morgonen efter jordbävningen gick jag förbi ett hus som kollapsat i jordbävningen. Nepalesiska soldater försökte rädda en instängd pojke ur rasmassorna. Pojkens namn var Sonish Awal. De kunde höra honom skrika men hittade honom inte.” Bilden är tagen av Amul Thapa, en prisbelönt fotojournalist som växte upp i en barnby i Nepal.

publicerad 02 maj 2016

SOS Barnbyar evakuerar barn från Aleppo

Världen

Mot bakgrund av intensifierade strider i den syriska staden Aleppo, har SOS Barnbyar evakuerat 24 barn från ett tillfälligt boende i staden. Barnen – som evakuerades fredagen den 15 april – bor nu i Damaskus tills situationen i Aleppo stabiliseras. De tas omhand av SOS-personal och en specialist som ger psykologiskt och känslomässigt stöd.

publicerad 29 april 2016

Omslag-255

Nytt nummer av SOS Barn

Sverige

Missa inte sommarnumret av vårt magasin SOS Barn

publicerad 11 maj 2016

Makedonien

Ahmet hittade sin familj i flyktinglägret i Makedonien

Världen

Volontären Sanja hittade den treåriga pojken och tog med honom till i SOS Barnbyars barnvänliga center i flyktinglägret i Tabanovce i Makedonien.

publicerad 11 maj 2016

Stiko Per Larsson

Stiko Per: Under eviga skyar, genom städer och byar

Krönika

Krönika: Mitt namn är Stiko Per Larsson, artist och låtskrivare från Dalarna. Jag har de senaste fem åren knutit starka band till SOS Barnbyar och det är jag väldigt glad över! Men vi tar det från början.

publicerad 11 maj 2016

tpa-picture-76460-300

SOS-medarbetare förlöste baby i flyktingläger

Världen

SOS Barnbyars serbiska medarbetare, Ljupka, hjälpte till när en liten flicka föddes i ett flyktingläger i Adasevci. Både mor och barn är nu på väg mot Tyskland.

publicerad 10 mars 2016