En barnbymamma berättar:

Barnbymammor

Barnbymamma i Santa Cruz, Bolivia

Fler än 8 000 kvinnor arbetar som mammor i våra byar. De är anställda av SOS Barnbyar och lever tillsammans med barnen i familjer med fem till tio syskon.

Läs mer om barnbymammorna

Vi hjälper familjer att hålla ihop:

Familjen i fokus

pappor-bolivia-liten-266x215

I våra sociala och familjestärkande program får närmare en halv miljon människor hjälp med det som behövs för att hålla ihop familjen.

Mer om familjestärkande program

Övergivna barn får en ny familj:

Fadderbarn

emanuel1

I våra över 550 barnbyar hjälper vi över 80 000 övergivna barn och ungdomar till en tryggare framtid och möjlighet att återförenas med sina syskon.

Jag vill veta mer om barnbyarna

Barnbyarna är kärnan i vår verksamhet, där får barn som inte har någon familj en trygg uppväxt. Vi jobbar också med att hjälpa familjer så att de kan hålla ihop och barnen kan bo kvar hemma.

Genom att varje år öka insamlingen kan vi hjälpa fler barn och familjer.

Då skänker du 150 kronor till SOS Barnbyar.

Vi ger barn en trygg uppväxt. Föräldralösa och övergivna barn får ett nytt hem i våra barnbyar. Vi stödjer också familjer så att de kan hålla ihop.

SOS Barnbyar finns i 135 länder och landområden. Vi har byggt och driver barnbyar, skolor, yrkesskolor, sociala center, medicinkliniker och familjestärkande program över hela världen.

På kartan hittar du mer om var vi finns och vad vi har för verksamhet i varje land.

valkommenhem

Välkommen hem

Att ha en dörr att stänga om sig, och en plats att kalla hem är något vi tar för givet, men som miljontals barn över hela världen saknar.

raknelek

SOS Barnbyar ser till att barn över hela världen får en trygg uppväxt och får gå i skolan.

mariafernanda1

Älskade syskon

Vi tycker att det är självklart att syskon ska få växa upp tillsammans. Därför är en av SOS Barnbyars grundbultar att hålla ihop och återförena syskon.

maria

Stöd till unga mammor

Maria var bara 12 när hon blev gravid och tvingades flytta hemifrån. Idag har hon fått ett nytt hem för sig och sin dotter hos SOS Barnbyar.

forskolan

På förskolan finns tryggheten

I Bolivia är det vanligt att föräldrarna låser in barnen hemma när det själva måste gå och arbeta. Vi stödjer förskolor i Bolivia för att barnen ska ha en trygg plats när föräldrarna arbetar.

diego

Trygg uppväxt

Diego lärde sig alfabetet genom hot och slag. Idag har en trygg uppväxt i barnbyn och går i skolan.